Viorel Vasile Buda a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în şedinţa de marţi a Consiliului, care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete.
În şedinţa din 28 decembrie, în urma celor trei tururi de vot, nici Răsvan Popescu, nici Lorand Turos nu a întrunit numărul legal de voturi (minimum 6, n.r.) pentru a fi aprobată propunerea. În aceste condiţii, conform articolului 16 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNA, Răsvan Popescu a fost propus pentru exercitarea funcţiei de vicepreşedinte interimar. Cu 9 voturi "pentru" şi 1 vot "împotrivă", Răsvan Popescu a fost ales vicepreşedinte interimar pentru un mandat ce va fi exercitat până pe data de 15 ianuarie. În acest interval de timp, procedura va fi reluată, cu depunere de candidaturi pentru funcţia de vicepreşedinte CNA şi organizarea şedinţei de alegeri a acestuia, se arată pe site-ul CNA.
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) s-au reunit, marţi, într-o întâlnire care nu are regim public şi a cărei ordine de zi nu a fost făcută publică până în momentul difuzării acestei ştiri.
Potrivit articolului 15 din Legea audiovizualului, şedinţele Consiliului sunt publice, cu excepţia cazului în care se propune preşedintele şi se alege vicepreşedintele. În ultimii ani, şedinţele publice ale CNA s-au desfăşurat, în general, marţea şi joia.
Până în momentul difuzării acestei ştiri nu a fost însă anunţat oficial dacă în întâlnirea de marţi a CNA - care se desfăşoară în sala de şedinţe a Consiliului - se va alege sau nu vicepreşedintele CNA.
La întâlnirea CNA de marţi participă toţi membrii Consiliului, respectiv Laura Georgescu, Răsvan Popescu, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Mihai Mălaimare, Narcisa Iorga, Valentin-Alexandru Jucan şi Christian Mititel