Familia Vişoiu din Slatina trăieşte o dramă. În urmă cu şapte ani, unul dintre cei patru copii a fost diagnosticat cu leucemie mioblastică. Familia a luptat din răsputeri şi a reuşit să-l salveze. De câteva luni a aflat că alt membru, Ion Marian Vişoiu, a fost diagnosticat tot cu leucemie.
La 27 de ani, vârstă la care orice tânăr simte că are lumea la picioare, Marian Vişoiu luptă să trăiască. Drama lui a început în noiembrie anul trecut, când a ajuns la Spitalul Colţea din Bucureşti pentru o viroză severă, deoarece tratamentul prescris de medicii din Slatina nu avea efect. „Simptomele erau ale unei răceli: transpiraţii nocturne, febră uşoară de până la 38 de grade, tuse“, a spus tânărul. Un nou consult avea să-i aducă un diagnostic mai puţin aşteptat: leucemie acută limfoblastică. Era un diagnostic apropiat de cel pe care îl primise fratele său Marius, în 2006. Vestea a picat ca un trăsnet pentru întreaga familie.
Chinurile tratamentului
Imediat ce a primit diagnosticul, Marian a început cura cu citostatice. A urmat o perioadă grea. În cea de-a opta zi de spitalizare a fost nevoie să întrerupă brusc tratamentul din cauza efectelor adverse. „Am făcut aplazie. Am leşinat. După ce mi-am revenit, nu mai puteam să mă deplasez, nu mai puteam să mai mănânc. Am ajuns în stare critică, dar mi-am dorit să trăiesc“, mărturiseşte tânărul. A stat internat în spital şi, cu voinţă, Marian a reuşit să învingă efectele secundare ale citostaticelor, pe care le va continua. Medicii nu îl pot asigura deocamdată că îl pot vindeca doar cu ajutorul acestui tip de tratament.
Nu mai poate lucra
Boala este severă. În prezent, tânărul este externat, dar nu îşi mai poate relua activităţile curente. „Mă simt un pic mai bine. Mă pot mişca cât de cât normal, pentru că mi se umflaseră picioarele şi pe gât simţeam arsuri groaznice“, povesteşte Marian.
Nu mai poat