Aşa cum bine ştim cu toţii sau simţim pe propria piele, sfârşitul lumii din 21 decembrie, conform calendarului Mayaş, nu a mai avut loc. Fobia de apolcalipsă încă există, iar internetul este plin de nenumărate variante, până în anul 2020, aşa cum relateazăVzglead.
Sfârşitul lumii de la începutul acestui secol a devenit un trend foarte popular. Pentru anul 2012 era planificat cel mai mediatizat şi aşteptat sfârşit al lumii. Pe timpul celui de-al cincilea Soare, atunci când Sistemul Solar se va situa cu o anume parte faţă de axa galactică, trebuia să se fi dereglat toate ciclurile cosmice, să se fi schimbat polii. A fost, la fel, aşteptată alinierea planetelor şi îndeplinirea predicţiilor apocaliptice conform calendarului Maya. Cataclismul, însă, nu a avut loc. Nu a mai fost nici alinierea planetelor, nici polii Pământului nu s-au inversat, nici explozii extrem de puternice pe Soare nu au avut loc, nici coliziunea cu Nibiru, nici erupţii ale supervulcanilor nu s-au produs. Cu toate acestea, pe net este întocmit deja "programul" următoarelor sfârşituri ale lumii, până în anul 2020.
2013 - Pentru anul 2013 cercetătorii amatori programează Ragnarok (Ziua Judecăţii sau Ispăşirii), conform mitologiei scandinave - ultima bătălie dintre zei şi monştri, în timpul căreia va pieri lumea actuală. Conform profeţiei, în ziua Ragnarok-ului un lup monstruos Fenrir va înghiţi soarele şi va arunca lumea în beznă. Apoi marea va ieşi din albia sa, iar din adâncurile ei, va apărea şarpele mondial Jormungand, care împreună cu Gigantul de Foc Surut şi Împărăteasa Lumii de Dincolo Heli, dar şi cu Zeul perfid Loki, toate aceste personaje vor lupta cu Zeul Suprem Odin. Iar în timpul acestei lupte Surt va arde complet lumea existentă.
2014 – La Sistemul solar va ajunge un nor de praf cosmic, care va mătura totul în calea sa.
2015 - Sfârşitul ciclu