Centrul Capitalei isi schimba incet - incet fata. In ultimii doi ani, cinci dintre cele mai impozante cladiri din aceasta zona au fost restaurate si redate orasului dupa ce au stat inchise sau in paragina timp de mai multi ani. Procesul de restaurare sau modernizare a fost unul complicat si a necesitat investitii de zeci de milioane de euro. Vezi in articol despre ce cladiri este vorba, cat a costat restaurarea si cine s-a incumetat sa investeasca, mai ales in perioada de criza, in astfel de proiecte.
Vezi mai jos un video, o fotogalerie si o harta interactiva cu cladirile emblematice reabilitate din centrul Bucurestiului
VIDEO
Spitalul Coltea
Locatie: bd. IC Bratianu - Piata Universitatii;
Suprafata: 14.500 mp;
Data inceperii lucrarilor: 2000;
Data finalizarii lucrarilor: 2011;
Investitor: Ministerul Sanatatii si Primaria Capitalei
Proiectant: Proiect Bucuresti;
Costul restaurarii/modernizarii: 64 milioane dolari;
Functiunea actuala: spital;
Lucrarile de restaurare/moderizare au inceput in anul 2000 dupa ce, in 1999 Guvernul a luat un credit extern de 64 milioane de dolari pentru acest proiect. Initial, spitalul se afla in administratea Ministerului Sanatatii, iar in 2008 a trecut la Primaria Capitalei. Lucrarile de restaurare au fost finalizate in 2011.
Spitalul Coltea a fost construit in 1704, fiind primul spital din Bucuresti. La vremea respectiva, organizarea si functionarea spitalului s-a facut dupa modelul Ospedale di S. Lazzaro e Mendicanti din Venetia.
Grand Hotel du Bulevard
Locatie: bd. Elisabeta colt cu Calea Victoriei;
Suprafata: 7.000 mp;
Data inceperii lucrarilor: 2005;
Data finalizarii lucrarilor: teremenul intial a fost 2008. In prezent acesta a fost devansat pentru 2013;
Investitor: Niro Grup;
Proiectan