Fuziunea dintre Complexul Energetic Oltenia şi SC Termo SRL va duce la ştergerea penalităţilor la factura de căldură doar în cazul craiovenilor care au cerut acest lucru (şi au depus dosare) în baza Legii nr. 175/2010, cel puţin aşa susţine directorul SC Termo SRL Craiova, Nicolae Degeratu, într-un interviu acordat GdS.
GdS: Ce ne puteţi spune despre proiectul de fuziune dintre SC Termo SRL Craiova şi Complexul Energetic Oltenia (CEO)? În ce fază a acestui proiect vă aflaţi?
N.D.: Aşa cum se cunoaşte, noi am aprobat iniţierea proiectului de fuziune cu CEO în ședinţa consiliului local din noiembrie 2012. Am înţeles că pe 27 decembrie 2012, acest proiect a fost aprobat şi în Adunarea Generală a Acţionarilor a CEO. În acest moment, suntem abia la început, purtăm tratative, întocmim un plan. Însă întregul proces va fi coordonat de un specialist, pe care urmează să-l angajăm. Sunt etapele tehnice, aşa cum le prevede legea.
GdS: Pentru liniştea angajaţilor Termo, se va umbla la organigramă după ce procesul de absorbţie va fi derulat? Preluarea se face cu toţi angajaţii sau oamenii îşi pierd locul de muncă?
N.D.: În acest moment, societatea noastră are 762 de angajaţi. Toţi vor fi preluaţi în noua structură. La organigramă se va umbla, în sensul că vor fi modificări în structură, iar noi trebuie să ne pliem pe schema de funcţionare a noii structuri.
GdS: Termo SRL va deveni un serviciu, o direcţie a CEO?
N.D: Eu cred că vom fi o uzină în cadrul Sucursalei Craiova. Putem fi Termo Distribuţie, există la această dată Producţia, Transportul, iar noi vom asigura distribuţia, nu am ajuns cu discuţiile la acest punct.
GdS: Populaţia trebuie să încheie contracte noi cu furnizorul?
N.D.: Nu cred, la momentul la care regia a fost transformată în societate, noi am reactualizat contractele cu asociaţiile de proprietari. Oricum ar fi, noi tr