La Consiliul Judeţean a fost lansat, ieri, proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene“ finanţat prin Programul Operaţional Regional, în valoare totală de 580.836,62 lei. Proiectul are ca principal scop dezvoltarea turismului în judeţul Vrancea, prin valorificarea potenţialului turistic existent. Cunoscută drept „Ţara viei şi vinului“, Vrancea este judeţul cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă de vie, având un patrimoniu viticol de 27.639 hectare.
La Consiliul Judeţean a fost lansat, ieri, proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene“ finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul de intervenţie 5.3 Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică. Valoarea totală a proiectului este de 580.836,62 lei.
La evenimentul de lansare a proiectului „Drumul podgoriilor vrâncene“ au participat primari, viceprimari din localităţile cuprinse pe acest traseu din care amintim oraşele Panciu, Odobeşti, comunele Ţifeşti, Jariştea, Vîrteşcoiu, Cîrligele, Coteşti, Dumbrăveni, Tîmboieşti. Prezenţi la eveniment au fost şi reprezentanţi ai unor societăţi de turism interesaţi de acest proiect turistic, dar şi reprezentanţi ai mai multor societăţi vitivinicole din judeţul Vrancea.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Ionel Cel Mare, a declarat că un astfel de proiect, iniţiat de preşedintele Marian Oprişan şi pus în aplicare de către personalul tehnic şi de specialitate din instituţie, reprezintă o modalitate foarte bună de promovare a vinurilor vrâncene şi a activităţilor vitivinicole din cea mai mare podgorie a României. „Peste o sută de mii de vrânceni trăiesc din cultivarea viţei de vie, iar proiectul «Drumul podgoriilor vrâncene» nu face altceva decât să vină în întâmpinarea viticultorilor prin