Poveste cu tampiti: taxele locale. Cetatenii care s-au trezit de la trei dimineata, inca din primele zile ale anului 2013, ca sa plateasca taxe si impozite mai mici, cu discount, ar putea avea supriza sa constate ca vor fi platit, totusi, mai mult decat datorau. Economistul Cristina Chiriac ne-a declarat ca Guvernul Ponta avea obligatia sa emita o ordonanta de urgenta care sa modifice actualul Cod Fiscal pana la 31 decembrie 2012, astfel incat primarii sa stie ce taxe si impozite vor aplica de la 1 ianuarie 2013. Continuarea pe Bursa.ro
Impozitul forfetar: Cum a ajuns USL sa vrea taxa criticata dur pe vremea lui Boc. Fie ca inregistreaza sau nu profit, firmele trebuie sa plateasca impozit statului, sunt de parere guvernantii. Premierul Ponta a anuntat ca Executivul analizeaza introducerea impozitului forfetar in domeniul serviciilor. Impreuna cu alte masuri, aceasta ar putea aduce la buget inca cinci miliarde de lei, pentru plata salariilor si pensiilor. Vestea a luat prin surprindere sectorul privat, mai ales ca nu este singura masura anuntata in pripa de Guvern, relateaza EVZ.
Cati bani au castigat romanii la pensiile private si cu cat peste inflatie. Romanii cu pensii private obligatorii (Pilonul II) au ajuns sa se beneficieze de un randament mediu total de 65%, de la infiintarea acestora pana in prezent. De asemenea, fondurile de pensii facultative (Pilonul III) consemneaza un randament mediu total de 51,7%, ele fiind infiintate cu un an mai devreme. Vezi cu cat au depasit inflatia. Potrivit Asociatie pentru Pensii Administrate Privat din Romania (APAPR), randamentul mediu total de 65% de pe Pilonul II, de la infiintarea in mai 2008 si pana la finele lui 2012, se traduce printr-un randament mediu anualizat de 11,45%, ceea ce este o performanta cu totul remarcabila, depasind net inflatia din aceasta perioada, informeaza Capital.
D