Audur Gudmundsdottir, o fetiță din Islanda, a povestit nu demult presei din Islanda, cu convingere, cum se joacă ea cu niște ființe numite elfi, care au cam jumătate din înălţimea ei.
Audur şi-a descris cu însufleţire prietenii despre care spune că sunt foarte discreţi și ies doar noaptea. Mama, căreia fetiţa i-a adus ca dovadă o cheie de la căsuţa elfilor (un mic obiect metalic cu crestături), nu exclude posibilitatea ca povestirile micuţei să fie adevărate. Mărturii precum aceasta sunt întâlnite la tot pasul în Islanda, ţară în care chiar există o Şcoală de Studii Elfice (The Icelandic Elf School), şi experţi în elfi-fiinţele invizibile, supranumite şi “poporul ascuns". Documentarul “Enquete sur le monde invisible" (2002), filmat în Islanda, relatează cum percep islandezii convieţuirea cu elfii, iar tonul oamenilor care îşi povestesc experienţele este incredibil de serios.
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR. O Dacia cu număr "mic" închidea gura oricărui miliţianVictor Ponta susține că am putea avea mai puține taxe: "Daniel Chițoiu va veni cu o reorganizare a colectării taxelor" | VIDEOLA MOARTEA UNUI ACTOR.Fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu, o intoxicare penibilă. EVZ a avut dreptate!
Nemuritori și cu puteri magice
Dar cine sunt ei, elfii? Aparțin mitologiei nordice. Au supraviețuit în folclorul nord european, în legendele scandinave, germane și englezești. La origine, erau zei minori ai naturii și ai fertilității, fiind înfățișați de obicei ca niște tineri bărbați și femei, care trăiesc în păduri, fântâni, iar uneori sub pământ. Ei dețin o viață lungă, uneori chiar sunt nemuritori și au puteri magice. J. R. R. Tolkien, în trilogia sa, "Stăpânul Inelelor", pune accent pe caracterul angelic, pe inteligența elfilor, ceea ce a făcut aceste personaje foarte populare în fantezia modernă. În linii mari, elfii se aseamă