În primele două zile lucrătoare ale anului, numai la Tribunalul Bucureşti s-au înregistrat aproape 100 de litigii referitoare la taxa de poluare
Până la sfârşitul anului trecut existau peste 80.000 astfel de proceduri
Pentru a intra în posesia sumelor, cetăţenii trebuie să depună o cerere la organul fiscal competent în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul
În timp ce Guvernul caută noi metode de taxare a autoturismelor în momentul înmatriculării, sau după cum se vehiculează, anual, în funcţie de gradul de poluare şi de capacitatea cilindrică, instanţele gem sub presiunea proceselor prin care se cere returnarea taxelor percepute abuziv de foştii guvernanţi. Numeroasele metode de calcul ale taxei de primă înmatriculare, indiferent de denumirea pe care a primit-o de-a lungul timpului, generează în continuare sute de litigii de rolul instanţelor, numai la Tribunalul Bucureşti înregistrându-se în primele două zile lucrătoare ale anului aproape 100 de procese - 38 de litigii fiind înregistrate în data de 3 ianuarie şi 54 în data de 4 ianuarie. Şi numărul lor va creşte cu siguranţă, îngroşând astfel teancurile formate din zecile de mii de dosare cumulate până acum.
Pe rolul instanţelor judecătoreşti sunt înregistrate aproximativ 80.600 dosare deschise în 2011-2012 pentru restituirea taxei de poluare auto.
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţia presei în vara anului trecut, Guvernul este obligat să restituie proprietarilor de autovehicule o sumă totală de 400 milioane euro, reprezentând taxa percepută ilegal de fostul Executiv.
În afara iniţierii în instanţă a procedurilor de returnare a taxei auto, posesorii de autovehicule trebuie să ştie că, pentru a intra efectiv în posesia sumelor ce li se cuvin ar trebui să depună o cerere la organul fiscal competent în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul.
Potrivit informă