Fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, apreciază că decizia grupului E.ON de a alege Cluj-Napoca pentru o investiţie cu aproape 600 de locuri de muncă 'confirmă statutul de oraş în plină dezvoltare şi cu avantaje în comparaţie cu alte locaţii din România şi din Europa'.
'Faptul că la Cluj-Napoca avem universităţi de renume, mulţi studenţi bine pregătiţi şi o forţă de muncă în stare să facă faţă la orice provocare europeană, precum şi o modernă infrastructură urbană constitutie avantajele pe care oraşul le are şi trebuie să le menţină, în continuare, pentru a aduce locuri de muncă. Datoria noastră este să amplificăm aceste avantaje, pentru alte multe locuri de muncă pentru clujeni', a declarat, marţi, primarul Emil Boc, după ceremonia de inaugurare a Centrului de Servicii Suport Afaceri al Grupului E.ON, în municipiul Cluj-Napoca.
Referindu-se la taxele şi impozitele care vor fi colectate de la clujeni în 2013, edilul a arătat că, joi, în Consiliul Local se va stabili menţinerea acestora la nivelul din 2012, în urma Ordonanţei de Guvern.
'Miercuri va fi adoptată în şedinţa de Guvern ordonanţa care ne va permite menţinerea taxelor şi impozitelor la acelaşi nivel. Încasările la ghişeele Primăriei se vor relua de vineri', a precizat primarul Emil Boc.
În ceea ce priveşte proiectul construcţiei hidrocentralei de la Tarniţa-Lapusteşti, edilul a amintit că încă din 2009, când actualul ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, era membru în Executivul condus de Emil Boc, au început procedurile pentru acest proiect.
'Acesta este azi într-o fază avansată, iar acum trebuie să fie selectat investitorul pentru realizarea proiectului evaluat la peste un miliard de euro. Investiţia este necesară pentru sistemul energetic românesc şi benefică pentru judeţul nostru, prin crearea unui mare număr