În mediul universitar românesc sunt foarte multe facultăţi care scot în fiecare an mii de absolvenţi în domenii care nu sunt foarte căutate de angajatori
În mediul universitar românesc sunt foarte multe facultăţi care scot în fiecare an, pe bandă rulantă, mii de absolvenţi în domenii care nu sunt foarte căutate de către angajatori. Dacă eşti unul dintre absolvenţii sau studenţii care pun dificultatea de a se angaja pe seama numărului mare de candidaţi concurenţi, în condiţiile existenţei unui număr foarte mic de joburi pe piaţă în domeniul respectiv, vă prezentăm mai jos câteva sfaturi de la specialiştii hipo.ro, care vă vor ajuta să faceţi un prim pas pentru a depăşi această dificultate.
Stabileşte-ţi clar obiectivele
Atunci când îţi alegi drumul în carieră, orientează-te către un domeniu care te interesează şi te motivează. Trebuie să ai în vedere faptul că vei desfăşura această activitate zi de zi pentru o perioadă foarte lungă de timp de acum înainte. Nu este niciodată prea târziu să te reorientezi profesional, dar ideal este să ştii încă de la alegerea facultăţii care este direcţia pe care doreşti să o urmezi în carieră. Dacă nu eşti motivat şi pasionat de domeniul ales, vei fi tentat să renunţi la construirea unei cariere în domeniul respectiv încă de la primele obstacole care vor apărea.
Dacă îţi place ceea ce faci, vei fi motivat şi, în mod natural, vei obţine rezultate. În plus, recrutorii recunosc pasiunea candidaţilor pentru un anumit domeniu în timpul interviului de angajare.
Epuizează toate posibilităţile
În primul rând, asigură-te că ai făcut tot ceea ce depindea de tine în calitate de candidat pentru a obţine jobul pentru care te-ai pregătit. Este adevărat că, în anumite domenii de activitate, numărul absolvenţilor depăşeşte cu mult oferta de angajare de pe piaţa forţei de muncă, dar ace