La bursa sibiană, cea de-a treia zi a săptămânii a indicat în sfârşit o implicare în creştere a speculatorilor. Îmbunătăţirea vizibilă a lichidităţii faţă de şedinţele de luni şi marţi era susţinută de interesul pentru derivatele pe indicele Dow Jones şi perechea euro dolar. Numărul contractelor încheiate până la ora 17.45 era de peste 900 iar valoarea se situa la un nivel de 10,7 milioane lei.
Cel mai tranzacţionat produs era derivatul pe Dow Jones, preferat pentru 417 contracte pentru scadenţa martie a anului curent. Pentru Dow Jones variaţiile au fost pozitive sub influenţa optimismului din SUA unde acţiunile creşteau ca efect al debutului optimist al sezonului raportărilor din SUA, după ce o companie importantă a anunţat vânzări care au depăşit previziunile.
Perechea EUR/USD se afla pe locul secund în topul produselor cu 344 de contracte încheiate pe scadenţa martie. Conform estimărilor, euro pierdea teren faţă de dolar, depreciindu-se cu 0,11% la o cotaţie de 1,30590 USD. Şi pe pieţele externe moneda unică s-a depreciat în raport cu concurentul său american, investitorii rămânând precauţi, înainte de întâlnirea oficialilor Băncii Centrale Europene de joi. În plus, unii dintre investitori aşteaptă ca banca să semnalizeze posibilitatea unor noi reduceri ale dobânzii, mai târziu în acest an.
Pe segmentul mărfuri tranzacţiile cu aur au indicat, pentru a doua zi la rând, dezinteresul pentru specularea metalul preţios. La ora 17.45 se înregistrau doar 8 contracte SIBGOLD pe scadenţa februarie şi 6 pe SIBGOLD_RON pe acelaşi termen. În schimb tranzacţiile cu preţul petrolului au părut mai atractive pentru jucători în prima parte a zilei, DEOIL_LSC fiind preferat pentru 37 de contracte. Cotaţia barilului scădea la ora 17.00 cu 0,05% la 92,8 USD.
Pe segmentul derivate pe acţiuni contractul futures pe titlurile SIF5 a avut o evoluţie pe plus, pr