Modificarea din Codul Rutier care ii obliga pe soferi sa treaca mai des pe la medic pentru fisa medicala, la reinnoirea permisului auto, vine ca o mana cereasca pentru spitale. Asta pentru ca mai multe fise medicale pentru permis inseamna mai multi bani intrati in conturile spitalelor. Managerii spitalelor in ambulatoriile carora se intocmesc aceste fise nu isi ascund bucuria. „Eu ii astept cu bucurie sa incasez banii”, spune, mai in gluma, mai in serios, managerul Spitalului Judetean, Gheorghe Damian.
Conducerile unitatilor medicale stiu ca mai multe fise medicale inseamna mai multi bani la bugetele proprii. Daca pentru conducatorii auto disconfortul creat de timpul pierdut pe la usile cabinetelor medicale si, nu in ultimul rand, sumele platite pentru fisa, sunt motive serioase de nemultumire, pentru cei care acorda consultatiile contra cost, modificarea din Codul Rutier este cum nu se putea mai inspirata. „Eu ii astept cu bucurie sa incasez banii. Este o gluma, dar vorbind serios, masura asta noua, pentru fiecare conducator auto inseamna un plus de siguranta in trafic. Depindem pe sosea in mare masura, de sanatatea noastra, care suntem la volan, dar si de starea de sanatate a celorlalti participanti in trafic”, sustine Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judetean „Mavromati.
„Nu ne-am gandit sa scumpim fisa medicala”
Modificarea din Codul Rutier intra in vigoare pe 19 ianuarie, data dupa care este de asteptat ca la usile cabinetelor medicale sa se formeze randuri pentru consultatiile celor care urmeaza sa-si reinnoiasca permisul. Investigatiile medicale se vor realiza doar in centrele medicale, policlinicile sau spitalele care au contract cu institutia de asigurari de sanatate. Este posibil ca planurile conducerilor spitalelor sa fie putin stricate de faptul ca multi botosaneni se inghesuie in aceste zile sa-si schimbe permisul tocmai pentru