Marţi a fost zi de mare doliu în Jandarmeria Română, zi în care peste 600 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe colonelul Dorul Şofineţi, fost comandant al unităţilor de jandarmi din Tăşnad, Satu Mare şi Oradea.
Slujba de înmormântare a avut loc la Cimitirul Municipal din Oradea şi a fost oficiată de un sobor format din cinci preoţi în frunte cu protopopul de Carei şi Tăşnad, Marian Crainic, alături de preotul militar Cristian Silaghi de la Inspectoratul de Jandarmi Satu Mare. La ceremonia funerară, lângă drapelul de luptă al unităţii, a fost prezentă o fanfară militară şi un pluton de jandarmi, care i-au acordat fostului colonel Dorul Şofineţi onorurile cuvenite.
Lângă sicriu s-a aflat sora Dorina cu soţul Petru şi nepoata Paula, cumnatul din partea soţiei, (decedată în urmă cu doar trei luni) Nicolae cu soţia Ramona, primarul din Tăşnad, Vasile Mitraşca, rudenii, prieteni, oameni de afaceri şi foarte mulţi foşti colegi din Jandarmerie. Au venit la înmormântare comandanţi şi şefi de inspectorate din Constanţa, Bucureşti, Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Sibiu, Alba Iulia, Bistriţa, Cluj, Zalău, Baia Mare, Oradea şi Satu Mare. Au ţinut să-i fie aproape şi pe acest ultim drum foştii colegi din Tăşnad şi Satu Mare, coloneii Emil Bandici, Puiu Iacob Florin, Emil Suciu, Ovidiu Popa, Gheorghe Avram şi Dorel Gheţea, alături de care şi-a dedicat o mare parte din viaţă în slujba Jandarmeriei. Dintre foştii colegi de clasă au sosit la ceremonia funerară generalul Gavril Pop de la Şcoala de Aplicaţie din Bucureşti, coloneii Ioan Roman din Târgu Mureş, Ioan Hosu din Baia Mare şi Emil Suciu din Tăşnad, cel mai vechi colaborator şi bun prieten al defunctului.
La finalul slujbei de înmormântare, colonelul Ioan Roman a făcut o scurtă prezentare a carierei militare pe care a parcurs-o Dorul Şofineţi: 1977-1980 Şcoala Militară de Ofiţeri Bucureşti, sp