Tribunalul Cluj i-a respins astăzi recursul lui Marius Moga, asociat în Galeria Ferdinand, la cererea de eliberare sub control judiciar, cerere respinsă iniţial de Judecătoria Cluj-Napoca.
Marius Moga a fost arestat în 20 decembrie 2012, de Judecătoria Cluj-Napoca, pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri. Procurorul de caz, Nicu Moldovan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, a spus că Moga este acuzat de uz de armă letală fără drept, deşi avea autorizaţie pentru arma de vânătoare, însă a folosit-o într-un cadru nelegal. Acuzaţia de ultraj vine ca urmare a folosirii armei într-un spaţiu public, respectiv în Galeriile Ferdinand, unde se aflau mai mulţi angajaţi ai săi, dar şi soţia şi copiii acestuia. Moga ar fi deschis focul pe fondul unui scandal pe care l-a avut cu soţia sa, de care este despărţit, cei doi locuind la domicilii separate, dar şi a unor divergenţe cu angajaţii săi.
Avocatul lui Moga, Anatol Pânzaru, a spus, imediat după ce Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandatul de arestare pentru 29 de zile, că a declarat recurs. El a mai spus că i se pare nejustificat interesul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în acest caz. Menţionăm că, deşi mandatul de arestare a fost emis de către Judecătorie, dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.
Incidentul al cărui autor este Marius Moga a avut loc în data de 19 decembrie 2012, în jurul orei 18:00, pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului, chiar în incinta Galeriilor Ferdinand. Poliţia s-a deplasat imediat la faţa locului şi a deschis o anchetă, concluzia fiind că persoana care a tras cu arma este chiar unul dintre acţionarii afacerii. Martorii incidentului au relatat că Marius Moga, fiul patronului Mircea Moga, ar fi tras cu arma sa de vânătoare într-o poartă din incinta Galeriilor, care asigura ieşirea din spatele magazinului, din feri