Luxul unor restaurante pompoase din centrul Iasului ascunde, in spatele marmurei si al portelanului aurit, o viata de caine pe care o duc angajatii care se ocupa de intretinerea atmosferei pentru "bastanii" Iasului. Mesele si distractia se platesc scump in astfel de localuri frecventate de afaceristi si politicieni locali, care sunt alintati aici, insa personalul din aceste restaurante este tratat la extrema cealalta.
Ospatarii sunt platiti prost sau chiar deloc, au parte de un tratament jignitor din partea patronului si, cel mai important, lucreaza pe branci zi si noapte, pana se satura bastanii de petrecut. Asa s-a intamplat si cu o tanara din Iasi care s-a angajat la restaurantul Boltile Domnesti in urma cu aproape doua luni. Fata povesteste cum a fost primita cu tot felul de linguseli si pacalita sa semneze un contract care nu a fost respectat nici pe departe de catre angajator.
"Am inceput sa lucrez din luna octombrie la Boltile Domnesti ca ospatar. La inceput totul arata foarte bine, iar patronul Iulian Coman mi-a propus sa lucrez trei zile de proba si sa facem niste acte cu un program de 4 ore in aceste zile. Dupa aia mi-a spus sa mai semnez ceva in graba, fara sa imi explice despre ce este vorba. Oricum, tot timpul am stat mai mult de 8 ore. Acolo vin afaceristi si politicieni din Iasi, iar cand unul dintre ei avea chef de baut, toti trebuia sa stam acolo. Nu lucram o zi da si una nu, asa cum era in contract, ci faceam dublare de tura. Salariul meu era de 350 de lei pentru tot timpul petrecut acolo, dar nu primeam nici banii astia, ci doar asa... mai scotea patronul cate un milion din buzunar si ne spunea sa impartim", povesteste Ioana C., o tanara din Iasi care a lucrat ca ospatar la restaurantul Boltile Domnesti pana pe 30 decembrie 2012.
Remuneratie oferita dupa avansurile sexuale
Ospatarul mai povesteste cum hartui