Aceasta este suma pe care o achită anual structurile subordonate Consiliului Judeţean pentru consumul de energie electrică. Costurile ar putea dispărea dacă administraţia judeţeană ar investi în parcul fotovoltaic din Chinteni. Investiţia este evaluată la 5 milioane de euro.
Pentru a elimina costurile cu energia electrică, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu se arată dispus să investească, din bugetul propriu al instituţiei, peste 5 milioane de euro, în vederea realizării unui parc fotovoltaic. Primăria Chinteni a anunţat că va pune la dispoziţia Consiliului Judeţean un teren de 15 hectare, urmând ca la schimb să primească 25-30% din producţia de energie a parcului. Lucrările vor putea demara chiar din acest an, apreciază Uioreanu, dat fiind faptul că investiţia va fi suportată exclusiv din bugetul administraţiei judeţene, prin intermediului unui credit furnizor.
În prezent, instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj plătesc facturi către furnizorii de energie electrică în valoare de 4 milioane de euro pe an. Din această sumă, 35% aparţine numai Companiei de Apă Someş. „Vorbim de sume uriaşe. Am făcut un calcul serios şi mi-am dat seama că, dacă am realiza un parc fotovoltaic, am reuşi nu doar să ne recuperăm investiţia, dar chiar şi să economisim banii de pe consumul de energie, câţiva ani buni de acum înainte. Investiţia într-un parc fotovoltaic cu o capacitate de 5 MW ne-ar costa în jur de 5 milioane de euro, iar acesta ar fi suficient pentru a asigura necesarul de energie atât pentru regiile şi instituţiile pe care le avem în subordine, cât şi pentru comuna Chinteni", a comentat liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.
Printre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean se numără o serie de şcoli speciale, muzee, stadion, aeroport, regii de drumuri şi de administrare, parcuri industriale sau spitale. Primăria Chin