Muncă în zadar la Sibiu pentru salvarea oamenilor străzii de la îngheţ. Multe persoane care ajung la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu după ce au fost luate de pe străzi, unde obişnuiesc să trăiască, refuză să fie examinate de medici sau fug din sala de aşteptare înainte să fie consultate.
Eforturile făcute de angajaţii de la Ambulanţă şi de la SMURD, care au obligaţia să patruleze în fiecare noapte pe străzile oraşului pentru salvarea celor nevoiaşi de la îngheţ, par să fie făcute în zadar.
Numai noaptea trecută, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu au fost aduse şapte cazuri sociale, şase de Ambulanţă şi unul de SMURD. Niciunul dintre cei salvaţi de la frigul de afară nu s-a arătat interesat de ajutorul acordat, drept urmare toţi au întors spatele medicilor.
"De marţi, la ora 21.00, până miercuri dimineaţa, la ora 7.00, au fost aduse şapte cazuri sociale. Patru au plecat din sala de aşteptare a UPU imediat după ce au fost aduse, iar în alte trei cazuri s-a refuzat examinarea medicală", a declarat pentru citynews.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, Decebal Toderiţă.
Potrivit hotărârii Ministerului Sănătăţii, pe perioada iernii o maşină a SMURD şi una de la Ambulanţă trebuie să patruleze pe străzi ca să îi recupereze pe cei nevoiaşi, care nu au un adăpost. Asta presupune bani şi solicitare de personal suplimentar.
"Este o decizie pe care trebuie să o respectăm, indiferent de reacţiile oamenilor. Ambulanţa patrulează cate patru ore in fiecare noapte pe trasee de aproximativ 100 de kilometri, iar la asta se mai adaugă un om care face munca. Vom continua patrulările asa cum prevede ordinul primit", a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca.
La Sibiu Ambulanţa patrulează pe străzi între orele 21.00 -00.00, iar SMURD-ul între orele 00.00- 04.00.