Restaurantul din Podari unde în noaptea de Revelion a avut loc un scandal după ce clienţii au reclamat că au primit peşte alterat şi alune cu viermi a fost amendat cu 2.000 de lei de Direcţia Sanitar-Veterinară pe motiv că nu a prezentat grafice privind temperatura de păstrare a alimentelor.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj, Andrei Butaru, miercuri inspectorii au finalizat raportul de control în cazul restaurantul RSR din Podari şi au aplicat şi o sancţiune.
"Restaurantul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu ne-a prezentat graficele de temperatură din spaţiile de depozitare. Administratorul era obligat să ne prezinte aceste grafice pentru a stabili cu exactitate la ce temperatură a fost păstrat peştele. Actele arătau că acesta era în termenul de valabilitate, dar poate că nu a fost ţinut în condiţii corespunzătoare", a declarat Andrei Butaru.
În noaptea de Revelion, aproximativ 600 de persoane care au petrecut la Palatul RSR din Podari au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi, oamenii chemând Poliţia, în timp ce personalul unităţii a plecat.
Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea doljeană Podari, a organizat o petrecere de Revelion, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert, oamenii susţinând că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi.
Revoltaţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, la faţa locului ajungând mai multe echipaje pentru a restabili ordinea.
La rândul său, Costi Gheorghe, patronul localului, declara corespondentului MEDIAFAX că scandalul a fost provocat de un grup de 40-50 de clienţi care erau băuţi şi drogaţi şi care au intrat în bucăt