Asociaţia Magistraţilor din România a decis să solicite tuturor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să demisioneze. În caz contrar, AMR intenţionează să demareze procedurile de revocare din funcţie a membrilor CSM, informează România TV.
Asociaţia s-a reunit într-o şedinţă care a durat mai multe ore, la capătul căreia s-a decis că este necesară demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. În cazul în care aceştia vor ezita să o facă, AMR intenţionează să solicite demararea procedurii de revocare a celor din CSM.
Procedura de revocare a membrilor Consiliului este destul de greoaie. Astfel procurorii din CSM pot fi revocaţi doar în cadrul unei adunări generale a procurorilor, aceeaşi procedură aplicându-se şi în cazul judecătorilor.
Reprezentanţii AMR, Norel Popescu şi Gabriela Baltag, au venit miercuri la şedinţa Plenului CSM şi au spus că cer demisia de onoare a membrilor CSM având în vedere lipsa de transparenţă şi coeziune în interiorul Consiliului, informează Mediafax.
Pe de altă parte, judecătoare Mădălina Afrăsinei, de la Tribunalul Bucureşti, reprezentant al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a venit la şedinţa Plenul CSM, urmând să ceară amânarea luării unei decizii în ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.
Judecătoarea a invocat începerea Adunărilor Generale ale Judecătorilor de revocare din funcţia de membri ai CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica. Afrăsinei a precizat că la Tribunalul Bucureşti şi la Judecătoria Sector 5 au avut loc Adunările Generale de revocare, la fel şi în Piteşti, "iar mâine urmează Clujul".
Întrebată cum vede alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte al CSM, Afrăsinei a spus că "problema este a acestui procuror, în condiţiile în care mandatele de anul trecut au fost dezastruoase", magistratul făcând referi