Cluj Arena a terminat pe pierdere anul 2012. Conducerea societăţii care administrează stadionul spune că veniturile acoperă circa 80 la sută din cheltuielile de întreţinere, care sunt de 40.000 de euro pe lună. Reprezentanţii Consiliului Judeţean iau în calcul varainta managementului privat pentru a rentabiliza stadionul.
Societatea Cluj Arena, deţinută de Consiliului Judeţean, obţine venituri din închirierea terenului de joc, a spaţiilor comerciale, a sălilor de sport şi a sălii de conferinţe. Acestea nu au fost suficiente în 2012 pentru a acoperi cheltuielile de întreţinere, care ajung la 40.000 de euro pe lună.
"În medie se copera undeva la 85-90 la suta in functie de anotimp. iarna cheltuieli mai mari pentru a mentine temperatura pozitiva in stadion anul acesta speram sa fie mai multe evenimente, ne dorim sa fim pe 0 sau macar un mic profit", a precizat Radu Raţiu, directorul Cluj Arena.
Clujenii şi-ar dor mai multe evenimente sportive şi concerte pe stadion.
"Sa organizeze cat mai multe concursuri, concerte. sa promoveze in scoli sa vina", punctează un clujean.
"Este stadion multisport nu neaparat fotbal. daca nu sunt evenimente. mai multe, n-a fost mai nimic de cand l-o facut", menţionează o altă persoană.
Conducerea Consiliului Judeţean analizează posibilitatea încheierii unui contract de management cu un privat.
"Responsabilitatea revine cons nou de admin care are obligatia sa prezinte un program concret in sensul eficientei pt aceasta societate. o solutie luata in calcul e managementul privat", a specificat Ioan Oleleu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj,
Situaţia stadionului este influenţată şi de problemele de la Universitatea Cluj. Echipa de fotbal are o datorie de 100.000 de euro către Cluj Arena. Construirea stadionului a costat 45 de milioane de euro.