“E atât de cald încât ai putea prăji un ou pe asfalt” – e o expresie pe care o auzim uneori. Aparent, nu e doar o expresie. Imaginea de mai sus vorbește de la sine. Fenomenul chiar se întâmplă, s-a mai întâmplat și în 2009 când același gen de imagini a făcut multă vâlvă pe Internet. La Sydney, metropola care găzduiește, în aceste zile, atât un turneu ATP, cât și unul WTA, ultima repetiție generală înainte de Australian Open, termometrele au urcat până la 41,4 grade Celsius. Cu spectatorii refugiindu-se la umbră sau la terase, jucătorii au rămas aproape de unii singuri în stadioanele încinse, luptându-se nu doar cu adversarii, ci și cu valul de căldură.
Svetlana Kuznetsova, rusoaica despre care vă povesteam ieri că n-ar mai fi de acord cu întreruperea meciurilor din cauza căldurii, trebuie că și-a schimbat părerea între timp. Meciul ei, câștigat cu Caroline Wozniacki, le-a epuizat pe cele două. Daneza a chemat trainerul în decisiv, din cauza unei stări de leșin, în vreme ce Sveta admite că nu știe cum ar fi scos-o la capăt dacă nu era o pauză de 10 minute, un heat break decis de arbitrul turneului între seturile 2 și 3.
La rândul ei, amețită de căldură, Agnieszka Radwanska a fost victima unui moment hilar: După ce a învins-o pe japoneza Kimikko Date-Krumm, Aga s-a dus fix către banca acesteia și a încercat să-i adune lucrurile și să plece cu ele, neînțelegând, cât pentru o secundă de uluială, că nu e unde trebuie.
Citește, în continuarea articolului, ce spun jucătorii despre faptul că trebuie să joace pe astfel de temperaturi, ce spune regulamentul și de ce nu se iau mai multe pauze în astfel de condiții. Plus o galerie foto mai mult decât grăitoare. Pe treizecizero.ro
“E atât de cald încât ai putea prăji un ou pe asfalt” – e o expresie pe care o auzim uneori. Aparent, nu e doar o expresie. Imaginea de mai sus vorbește de la sine.