Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Arad a intervenit în cadrul anului 2012 la un număr de 70.336 de urgenţe, cu 25.000 de cazuri mai multe decât în 2011. Cu o medie de aproape 200 de urgenţe pe zi, echipajele de salvare au parcurs în 2012 un număr total de 1.990.366 kilometri.
Din totalul intervenţiilor 16.882 au reprezentat transporturi neasistate (pacienţi transportaţi la domiciliu după externare, pacienţi dializaţi, nedeplasabili etc), iar 53.514 au fost solicitări pentru cazuri de urgenţă şi transport medical neasistat. „La un număr de 12.518 urgenţe s-au deplasat echipaje cu medic, ceea ce plasează Serviciul nostru de Ambulanţă printre primele trei din ţară în ceea ce priveşte numărul de cazuri asistate de medici. La multe servicii de ambulanţă din ţară medicii nu se deplasează la cazuri care poate nu reprezintă urgenţe deosebit de grave la prima vedere. Fiecare serviciu îşi are politica sa de funcţionare pe care eu nu o comentez. Tot în anul 2012 ne-am păstrat acreditarea ISO 9001 privind managementul calităţii. Acest lucru presu- pune că toate activităţile noastre se desfăşoară în baza unei proceduri de lucru standardizate, iar acest organism efectuează în fiecare an un audit“, ne-a declarat Roberto Schill, managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Arad.
În ciuda celor aproape două milioane de kilometri parcurşi, consumul de carburanţi al ambulanţelor din Arad a fost cel mai mic din ţară: 239.505 litri de motorină şi benzină.
Afecţiunile cardiovasculare au reprezentat cele mai multe urgenţe considerate ca fiind de cod roşu: 849. La capătul opus, urgenţele de cod verde, care nu pun viaţa pacientului în pericol şi nu necesită internare, au cuprins agitaţiile psihomotorii sau catatonicii, spasmofiliile, în număr de 6.398. Tot la cod verde sunt incluse şi colicile biliare, renale şi abdominale, în număr total de 8547.
Record