Baia a fost închisă în anul 2000 şi este o ruină. Edilii au vrut să o redeschidă, dar nu au putut deoarece terenul a fost revendicat de Biserică. Prelaţii au spus însă că nu vor avea pretenţii dacă clădirea va fi folosită în scop educativ.
Clădirea ar putea însă, să fie folosită de către vecinii de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Conducerea instituţiei de învăţământ a solicitat municipalităţii, o extindere a spaţiului, ţinând cont că numărul celor care aleg să urmeze cursurile colegiului creşte de la un an la altul. Directorul unităţii, Dorel Agache, a propus ca spaţiul în care a funcţionat Baia să fie transformat în săli de curs, biserica neavând pretenţii asupra amplasamentului, dacă acesta ar urma să fie folosit în scop educaţional şi nu în alte scopuri, scrie bzb.ro.
Băi din secolul al XVI-lea, la Braşov
În 1793, „Baia de la Şaguna” îi aparţinea unui sas. Apoi a intrat in proprietatea văduvei parohului Sara Rauss. În 1842, era singurul loc unde braşovenii puteau face „baie cu vapori”, la fel ca la Viena şi Budapesta. Avea şi un bazin de 5 pe 4 metri, cu „apa proaspătă”, de la un izvor din grădina lui V. Teutsch. O premieră a acelor ani erau duşurile. Istoricul braşovean Ferner vorbeşte de existenţa unor băi publice încă din anul 1575 la Braşov. Potrivit unor cercetări, este posibil ca acestea să fi fost pe strada Porţii, actuala stradă a Republicii. Un secol mai târziu, alte documente istorice vorbesc despre faptul că, înainte de marele incendiu din anul 1689, băile publice ale Braşovului erau într-o stare bună, mai scrie sursa citată.