În ciuda milioanelor de voturi exprimate în favoarea suspendării lui Traian Băsescu, din vara anului trecut, Curtea Constituţională a invalidat referendumul de destituire a preşedintelui. Au votat în favoarea lui Băsescu Aspazia Cojocaru şi Zoltán Puskás. Despre Cojocaru se ştie că are dosar de informator al fostei Securităţi. CNSAS i-a dat iniţial verdict de „poliţie politică“, pentru ca ulterior să se răsucească şi să-şi anuleze decizia, fără nici o explicaţie coerentă. Despre Zoltán Puskás nu se ştia până de curând nimic, în afara faptului că a refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu votul său din plenul Curţii Constituţionale.
La insistenţele presei de a preciza dacă l-a speriat cineva înainte de vot, Zoltán Puskás a dat asigurări solemne că nu l-a ameninţat nimeni.
Ei, feciorii moşului, se pare că pe Puskás îl înfricoşează totuşi ceva, şi încă foarte tare. Îl ameninţă strigoii propriului său trecut, care roiesc cu zecile în jurul CV-ului dumisale, cel mai obscur şi secretos CV postat pe site-ul Curţii Constituţionale. Puskás este singurul actor implicat în mascarada suspendării în CV-ul căruia scrie doar că a absolvit o facultate de Drept, fără să se precizeze care anume instituţie de învăţământ superior şi în ce perioadă anume.
Amănuntul nu a avut darul să neliniştească, până acum, mediile politice sau ale societăţii civile. Şi mai scrie în CV că Puskás nu este judecător, ci jurist, şi că doar joacă în rolul de magistrat la unica autoritate de jurisdicţie constituţională din ţară independentă faţă de orice altă autoritate publică. Mai puţin faţă de autoritatea prezidenţială, zicem noi. Căci, aşa cum se prezintă lucrurile, Puskás ascunde un trecut de infractor, fapt ce l-a selectat în galeria de şantajaţi de serviciu ai autorităţii prezidenţiale, pentru a acţiona în momente-cheie, aşa cum a fost referendumul de suspendare,