Război total în PNL Cluj pentru desemnarea candidaţilor, o campanie anostă şi alegeri după care USL controlează total un parlament şi un guvern umflate cu pompa.
Încheiem astăzi retrospectiva anului politic 2012, cu sinteza evenimentelor desfăşurate în ultimul trimestru al anului, care au culminat cu victoria categorică a alianţei PSD-PNL-PC-UNPR în alegerile parlamentare. Clujeni şi-au primenit peste 60% din echipa de parlamentari.
Octombrie
În războiul intestin din PNL Cluj se folosesc mercenari. Din senin apare un liberal din Sighetu Marmaţiei, Radu Zlati, care vrea să candideze la Cluj în colegiul 3 senatorial, colegiul lui Marius Nicoară. Oamenii din jurul preşedintelui organizaţiei acuză tabăra „Uioreanu" că l-ar fi adus pe Zlati special pentru a-i sabota candidatura lui Nicoară. În cele din urmă, arma Zlati avea să lovească în cealaltă echipă. Neputând să scape de el (era „pila" lui Crin Antonescu), Nicoară l-a trimis să candideze în colegiul 5 deputaţi, scoţându-l, astfel, din cursă pe Mihai Szeplekan. În conflict cu propria organizaţie, din cauza acceptării candidaturii „paraşutatului" Adrian Papahagi, Mihail Hărdău demisionează din fruntea organizaţiei municipale a PDL şi anunţă că nu va mai candida în alegerile parlamentare. Mircia Giurgiu se înscrie în PSD, la Bucureşti, peste capul filialei locale. Război total în PNL Cluj: tabăra „Uioreanu" părăseşte şedinţa Biroului Politic Teritorial, îşi compune propria listă de candidaţi, şi cere alegerea candidaţilor prin vot, în Delegaţia Permanentă Teritorială (DPT). Nicoară vrea selectarea candidaţilor pe bază de criterii şi are propria listă. Oamenii din jurul şefului judeţului câştigă bătălia în DPT, dar Nicoară avea să întoarcă rezultatul la Bucureşti. În cele din urmă, avea să iasă o listă cu candidaţi din ambele tabere. La Bucureşti, liberalii fac o achiziţie „de marcă": Gigi Becali. PS