Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca vor revocarea din Consiliul Suprem al Magistraturii a lui Cristi Danileţ. Din 29 de judecători prezenţi la şedinţă, 27 au votat împotriva acestuia.
Judecătorul Danileţ este acuzat de foştii colegi de la Cluj că ar fi trădat, votând un procuror pentru funcţia de preşedinte al CSM. După ce procurorul Oana Schmidt-Hăineală a fost ales, în 4 ianuarie, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru judecători din cadrul intituţiei a cerut revocarea învestirii acesteia. Propunerea a fost respinsă într-o şedinţă de plen.
Dacă şefia CSM a stârnit controverse între magistraţi, având în vedere că e pentru prima oară cand instituţia e reprezentată de un procuror şi nu de un judecător, nici funcţia de vicepreşedinte al CSM nu a rămas nedisputată. Pentru acest post s-au înscris în cursă fostul preşedinte al CSM, Alina Ghica, şi judecătorul Cristi Danileţ. Candidatura Alinei Ghica a stârnit reacţii de protest din partea mai multor membri ai CSM, patru dintre aceştia părăsind sala de şedinţă în momentul anunţului. Alina Ghica şi-ar fi depus proiectul de management cu doar 40 de minute înainte de prezentarea acestuia. Practic, prin alegerea Alinei Ghica în funcţia de vicepreşedinte s-ar face o rocadă cu Oana Schmidt-Hăineală, care înainte de a fi votată ca preşedinte al CSM, a ocupat, la rândul său, fotoliul de vicepreşedinte.
Nici candidatura judecătorului Cristi Danileţ nu a fost primită mai bine, având în vedere reacţia în lanţ a judecătoriilor din ţară, care se exprimă pentru revocarea acestuia din CSM. Judecătorul Danileţ este reprezentantul judecătoriilor din ţară în Secţia de judecători a CSM, iar faptul că a votat cu procurorul Oana Schimidt-Hăineală în detrimentului contracandidatului acesteia, judecătorul Mircea Aron, a stârnit revolta unora dintre cei pe care îi reprezin