Valul revocărilor din CSM a ajuns şi la Alina Ghica, fost şef al instituţiei şi candidată pentru funcţia de vicepreşedinte. Magistraţii de la Curtea de Apel Cluj (foto) au decis, cu o majoritate zdrobitoare, ca aceasta să fie exclusă din CSM.
Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj s-a întrunit ieri pentru a vota dacă Alina Ghica trebuie sau nu să fie revocată. Judecătorul Ghica reprezintă în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) curţile de apel din ţară. În urma adunării generale, judecătorii clujeni au decis cu 38 de voturi pentru, din 42 de voturi valabil exprimate, revocarea din calitatea de membru al CSM a Alinei Ghica "ca urmare a îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii".
Totodată, a fost convocată adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj pentru astăzi, la ora 13:30, având ca scop luarea în discuţie a revocării din calitatea de membri ai CSM a judecători Alexandru Şerban şi Horatius Dumbravă ca reprezentaţi ai curţilor de apel.
Miercuri, magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca au votat pentru revocarea din CSM a magistratului Cristi Danileţ. Din 29 de judecători prezenţi la şedinţă, 27 au votat împotriva acestuia. Judecătorul Danileţ este acuzat de foştii colegi de la Cluj că ar fi „trădat", votând pentru funcţia de preşedinte al CSM un procuror, respectiv pe Oana Schmidt-Hăineală. Aceeaşi decizie a fost luată deja de mai multe judecătorii din ţară, Cristi Danileţ fiind reprezentantul în CSM al acestor instanţe. Judecătorul Danileţ este, la rândul său, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, alături de Alina Ghica, însă alegerile, programate pentru ziua de miercuri, au fost amânate din lipsă de cvorum. Practic, prin alegerea Alinei Ghica în funcţia de vicepreşedinte s-ar face o rocadă cu Oana Schmidt-Hăineală, care înainte de a fi votată ca preş