Sarea si bicarbonatul alimentar nu pot sa lipseasca din nicio bucatarie. Sarea da gust mancarii si bicarbonatul fragezeste aluaturile. Ambele sunt ieftine si usor de gasit, avand insa multiple intrebuintari.
Sarea este acel ceva pe care nu-l vedem in farfurie, nu-l putem da deoparte, cum fac cei mici cu morcovul si patrunjelul, dar pe care il simtim, mai ales atunci cand lipseste. Sarea este condimentul cel mai folosit in lume, dand gust mancarii.
Consumata in doze mici, sarea nu face rau, din contra, este un bun stimulent, dand o stare de spirit optimista si o senzatie de caldura placuta, ca si piperul ori hreanul.
Dar, unele persoane suferinde e absolut necesar sa respecte sfatul medicului in privinta consumului de sare. E vorba aici despre persoanele care sufera de boli de rinichi, reumatism sau guta.
Sarea, ca medicament
De-a lungul timpului, insa, sarea s-a dovedit a fi si un medicament de nadejde in multe afectiuni. Astfel, si-a dovedit utilitatea in cazul persoanelor cu tensiunea mica, in intoxicatii, voluntare sau involuntare, in raceala, dureri reumatice, extrem de chinuitoare in anotimpul rece.
Daca vrei dinti albi si gingii puternice, spala-te pe dinti cu sare de doua - trei ori pe saptamana. Inainte de a-ti curata unghiile, tine-le cateva minute in apa calda cu sare. Nu numai ca se vor curata fara efort, dar vor deveni mai puternice, se vor intari si nu se vor mai rupe usor.
Ca medicament sau produs cosmetic natural foloseste numai sare mare, grunjoasa, din cea folosita de gospodine toamna, la muraturi. Nu te gandi ca sarea de mare este mai buna, are exact aceeasi compozitie ca si sarea de bucatarie, doar ca e mai scumpa.
Bicarbonatul de sodiu netezeste pielea si te scapa de bataturi
Bicarbonatul alimentar, praful acela alb, folosit de gospodine la pr