Fiecare inspectorat şcolar îşi stabileşte propriul calendar şi propria metodologie pentru simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat, acestea urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii aprilie.
Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a precizat că simulările examenelor naţionale sunt descentralizate şi există o metologie specifică fiecărui judeţ.
Ministrul Educaţiei, a declarat, joi, că procentele mici de promovabilitate înregistrate la examenele naţionale nu sunt un semn bun şi trebuie făcută o analiză pentru a vedea care sunt cauzele acestora.
"Procentele mici la examenele naţionale nu sunt un semn bun. O să analizăm cauzele să vedem cine nu-şi face treaba. Poate nu-şi fac treaba elevii sau profesorii, poate este vorba de un management care nu este bun pentru şcoală sau poate chiar noi, ministerul. Poate vina este a părinţilor. Sigur că acolo unde promovabilitatea este zero sau puţin peste zero trebuie luate măsuri radicale", a spus Remus Pricopie.
Întrebat dacă va păstra măsurile de securitate de la examenele naţionale, ministrul a spus că "sigur camerele de supraveghere rămân, dar securizarea este un proces mai amplu, care începe odată cu redactarea subiectelor, până la deschiderea acestora".
În Bucureşti simulările pentru examenele naţionale au loc în două etape, o parte în ianuarie - februarie, iar alta în 24-26 aprilie.
"Simulările pentru bacalaureat încep la sfârşitul lui ianuarie şi continuă în februarie, o primă parte, iar a doua în intervalul 24-26 aprilie, astfel încât în această perioadă elevii să fie testaţi la toate probele examenului de bacalaureat. Pentru evaluarea naţională vor fi două simulări", a spus Constantin Trăistaru, inspectorul şcolar general al Capitalei.
În Cluj, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, la simularea bacalaureatului, organizată în perioada 3-6 decembrie 2012, s