SC ApaServ Valea Jiului SA a ieşit pe bursă să vândă energie electrică, iar anul trecut a reuşit să fie şi independentă din punct de vedere energetic.
Anul trecut, ApaServ a reuşit să fie independentă energetic, adică să-şi asigure energia electrică necesară din propria producţie. Cele două microhodrocentrale, de al Polatişte şi Valea de peşti şi-au făcut din plin treaba. Anul acesta urmează noi investiţii, aşa încât şi producţia de energie va trebui să fie mai mare. „Societatea are două unităţi de producere, Valea de Peşti şi Polatişte, şi am beneficiat de o schemă de sprijin de trei certificate verzi pe fiecare MW produs, fapt pentru care acest venit şi cu venitul din energia vândută a acoperit tot consumul societăţii. Începând cu 2013, dacă se va pune în funcţiune treapta terţiară de la staţia de epurare Dănuţoni, consumul societăţii va creşte cu 30% şi, ca să compensăm şi acest consum, conducerea societăţii are în vedere să mai investească într-un MHC în zona Vulcan”, a declarat Florin Ciucur, şef Birou Energetic.
De al 1 ianuarie, AspaServ a ieşit pe bursă cu energia electrică produsă dincolo de consumul propriu. Iar mândria este că s-a obţinut un preţ forte bun, în timp ce ApaServ a fost singura societate care a reuşit să vândă. „Din 1 ianuarie 2013, conform legislaţiei am fost obligaţi să vindem energie pe o piaţă liberă, pe piaţa de energie. Am reuşit să obţinem o mărire de preţ, care duce la diminuarea costurilor cu energia electrică pe partea de consum. Suntem singura unitate care am reuşit să vindem şi ne aduce un profit substanţial”, a mai spus Ciucur. Anul 2012 a fost singurul an, din ultimii cinci, când s-a văzut într-adevăr efectul acestor microhidrocentrale şia sta în ciuda secetei înregistrate vara trecută.