Ţinând cont că taxele şi impozitele locale vor rămâne la aceleaşi cuantumuri ca şi anul trecut, deci la partea de venituri, Braşovul va avea cam aceeaşi bani ca în 2012 (în jur de 600 de milioane de lei), pentru a se putea continua investiţiile aflate în derulare şi a se începe unele noi, se va tăia la sânge de la capitolul bunuri şi servicii. Mai exact, Primăria va avea mai puţini bani, de exemplu, pentru cheltuielile legate de înfrumuseţarea oraşului. „Nu înseamnă că Braşovul nu va mai fi un oraş curat sau nu vor mai fi plantate flori. Vom reduce însă sumele acolo unde se poate, fiindcă vrem să avem în continuare un oraş frumos, dar să nu facem risipă”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei.
Bugetul de investiţii din acest an va fi centrat în principal pe asigurarea banilor pentru lucrările deja începute, urmând ca săptămâna viitoare să se definitiveze şi noile investiţii propuse pentru acest an, în funcţie de importanţa lor. „La acest capitol discuţiile sunt mai ample, fiindcă trebuie să vedem ce este necesar pentru dezvoltarea Braşovului, respectiv să ne angajăm la investiţii care vor crea şi noi locuri de muncă. Totodată, împrumuturile pe care le va face municipalitatea trebuie analizate cu o foarte mare atenţie. Trebuie să vedem dacă avem nevoie de acei bani sau de fapt se vor duce în nişte «găuri negre»”, a punctat edilul.
Ţinând cont că taxele şi impozitele locale vor rămâne la aceleaşi cuantumuri ca şi anul trecut, deci la partea de venituri, Braşovul va avea cam aceeaşi bani ca în 2012 (în jur de 600 de milioane de lei), pentru a se putea continua investiţiile aflate în derulare şi a se începe unele noi, se va tăia la sânge de la capitolul bunuri şi servicii. Mai exact, Primăria va avea mai puţini bani, de exemplu, pentru cheltuielile legate de înfrumuseţarea oraşului. „Nu înseamnă că Braşovul nu va mai fi un oraş curat sau nu vor mai fi plan