Fostul politician ar putea fi eliberat din penitenciar înainte de termen, mai ales că a îndeplinit toate condiţiile legale.
Năstase a intrat sub incidenţa legii care prevede ca persoanele de peste 60 de ani să execute doar o treime din pedeapsă, la acre s-a adăugat faptul că a publicat cărţi, a susţinut seminarii şi a făcut muncă în puşcărie.
"În referatul trimis către instanţă de Comisia de eliberări condiţionate a Penitenciarului Jilava se precizează că Adrian Năstase a redactat o carte.
Acest lucru este considerat muncă prestată de persoana privată de libertate şi îi aduce lui Adrian Năstase o scădere a pedepsei cu 45 de zile”, a spus Georgiana Gherman, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, informează Ziarul Ring.
Mai mult, Adrian le-a povestit celorlalţi deţinuţi despre masonerie, Păunescu şi familie, după cum a scris chiar el pe blog, în decembrie.
"Am aflat, de exemplu, că la Jilava exista «Comunitatea Phoenix» – a celor care consumau droguri sau le vindeau şi care acum, într-un program de cooperare cu o fundaţie norvegiană, încearcă să se elibereze de această dependenţă. I-am vizitat de multe ori, cu afecţiune şi cu respect pentru efortul lor.
Le-am vorbit despre Constituţie, despre poezie, despre paradoxuri, despre masonerie, despre Păunescu, despre libertate, despre familie, despre evadarea în lectură", nota Adrian Năstase.
Mai mult, Ştefan Teoroc, preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, a vorbit despre activităţile premierului: "Eu ştiu că domnul Adrian Năstase a scris trei cărţi de când a fost închis; una dintre ele am citit-o şi eu. Sincer, sunt uimit de eficienţa pe care o are. Pur şi simplu scrie ca nebunul toată ziua!
Din când în când mai merge în vizită la comunitatea terapeutică din penitenciar, unde le vorbeşte oamenilor despre istorie, poezie şi