O ambulanţă de tip C este extrem de necesară pentru a salva vieţile vrâncenilor aflaţi în dificultate. Denumită şi terapie intensivă mobilă, aceasta este destinată intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă. Pe o astfel de ambulanţă lucrează un echipaj medical format din medic, asistent şi ambulanţier, care intervin la cele mai grave urgenţe medicale.
Asociaţia „Salvaţi o viaţă” intenţionează să achiziţioneze o astfel de ambulanţă pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea, în condiţiile în care unitatea dispune de o singură autosanitară de acest tip. Conform cadrului legislativ actual, cei care doresc să sprijine Asociaţia „Salvaţi o viaţă” o pot face, în funcţie de categoria din care fac parte. Societăţile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994 , aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariaţii prin redirecţionarea a 2% din impozitul anual.
„«Dificultăţile sunt acele lucruri care arată cum sunt oamenii» spunea Epictet. Direcţionând 2% din impozit sau sponsorizând Asociaţia «Salvaţi o viaţă», ne dovedim solidaritatea de a cumpăra împreună o autosanitară şi astfel putem contribui cu puţin la alinarea suferinţei semenilor noştri în momente dificile”, spune Emilia Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei.
Codul de identificare fiscală al Asociaţiei „Salvaţi o viaţă” este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.
O ambulanţă de tip C este extrem de necesară pentru a salva vieţile vrâncenilor aflaţi în dificultate. Denumită şi terapie intensivă m