Acţiunile "Uztel" au urcat, cu 6,67%, în prima zi de tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după aproape 33 de luni, perioadă în care acestea au fost suspendate. Preţul de închidere al titlurilor a fost de 2,4 lei. La jumătatea şedinţei de tranzacţionare, titlurile se apreciaseră cu aproape 15%, limita maximă de variaţie admisă pentru majoritatea acţiunilor, precum şi pentru alte titluri mai puţin lichide. Volumul a fost de 10.900 acţiuni.
Titlurile UZT au fost suspendate de la tranzacţionare la 26 august 2010, în urma solicitării producătorului de utilaj petrolier de a intra în insolvenţă. Procedura generală a insolvenţei a fost deschisă la data de 6 septembrie a aceluiaşi an, în urma acumulării unor datorii de 74,4 milioane lei. Administratori judiciari au fost numit consorţiul format din Euroinsol Consulting şi Euro Insol, controlate de către Remus Borza.
Curtea de Apel Craiova a respins, pe 18 decembrie 2012, ca nefondat recursul de înlocuire a administratorilor judiciari ai "Uztel". Recursul a fost înaintat de Asociaţia Uztel, acţionarul majoritar al companiei, administratorul special, Dan Rădulescu şi un grup de patru companii. Tribunalul Dolj respinsese, pe 9 octombrie, cererea de înlocuire a administratorului judiciar şi confirmase planul de reorganizare al "Uztel", propus de către administratorul special. De asemenea, a dispus ca supravegherea activităţii companiei să fie realizată de către administratorul judiciar desemnat. Asociaţia Uztel a acuzat Euro Insol şi Euroinsol Consulting că ar interzice administratorului special să îşi desfăşoare activitatea. În replică, reprezentanţii administratorilor judiciari au arătat că decizia Tribunalului Dolj constată ridicarea definitivă şi irevocabilă a dreptului de administrare al reprezentanţilor acţionarilor "Uztel".
Miercuri, Euro Insol a plătit prima tranşă, de 1,2 milioane lei, cătr