TIMIȘ. Carnea de porc netestată i-a făcut mare necaz unui timișean. Săteanul este din localitatea Lugojel și a făcut imprudența să nu ducă la verificat carnea din porcul pe care l-a sacrificat în gospodăria proprie. Chiar și în lipsa unui examen trichineloscopic, timișeanul le-a dat rudelor și prietenilor să se înfrupte din carne, astfel că 14 persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză. Potrivit șefului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș, Adrian Popa, dintre cele 14 persoane infestate, doar cinci au avu nevoie de spitalizare, la această oră fiind deja externate. Acesta a fost singurul focar de trichineloză din perioada sărbătorilor de iarnă în Timiș. Anul trecut, în județul nostru au existat două situații de trichineloză.
Potrivit lui Popa, 17 medici veterinari și 8 ingineri au fost la datorie în perioada sărbătorilor, iar DSVSA a făcut 130 de controale în unități care produc, prelucrează și comercializează alimente. Trei unități s-au ales cu amenzi pentru că nu au respectat condițiile de igienă impuse de lege sau au comis alte abateri.
Reprezentanții DSVSA au realizat 320 de examene trichineloscopice la carnea de porc și mistreț, iar toate au fost negative.
Nu am înregistrat focare de toxiinfecție alimentară în perioada aceasta. Am verificat fructele și legumele provenite din Turcia, nu au fost găsite neconformități, a precizat șeful DSVSA Timiș, Adrian Popa, la ședința Colegiului Prefectural, care a avut loc joi, la Palatul Administrativ.
TIMIȘ. Carnea de porc netestată i-a făcut mare necaz unui timișean. Săteanul este din localitatea Lugojel și a făcut imprudența să nu ducă la verificat carnea din porcul pe care l-a sacrificat în gospodăria proprie. Chiar și în lipsa unui examen trichineloscopic, timișeanul le-a dat rudelor și prietenilor să se înfrupte din carne, astfel că 14 persoane s-au îmbolnăvit