Dezvoltarea turismului devine o preocupare pentru tot mai mulţi primari ai unor localităţi gălăţene, după ce industria şi agricultura nu prea par să mai asigure puterea economică pe care o avea judeţul în urmă cu 15-20 de ani. În octombrie, chiar primarul Galaţiului, Marius Stan, declara că este nevoie de o schimbare a strategiei de dezvoltare prin renunţarea la standardul consacrat al oraşului, acela de puternic centru industrial, cu unităţi de producţie în siderurgie şi construcţiile de maşini, la brandul de oraş turistic şi al micilor afaceri. Sunt sesizabile şi la mulţi primari ai comunelor gălăţene preocupări pentru punerea în valoare a unor obiective de atracţie turistică şi punerea în valoare a unor oferte turistice.
În Lunca Siretului, primarul comunei Movileni, Maricel Tudose, este preocupat de punerea în valoare a lacului hidrocentralei din localitate, cu o suprafaţă de 300 de hectare, pe care poate fi dezvoltat turismul piscicol, dar şi turismul nautic. În cei trei ani trecuţi de la inaugurarea hidrocentralei de pe Siret, lacul a devenit un punct de atracţie pentru sute de pescari, dar acum primarul din Movileni intenţionează dezvoltarea unor proiecte mai mari, care ar însemna inclusiv proiecte de dezvoltare a turismului ale unor investitori de peste hotare: „Chem investitori străini şi de-ai noştri să investească pe raza comunei. Să ne consultăm şi să vedem ce se poate face, după cum au bani. Deja a venit o firmă din Israel şi m-a întrebat care-i situaţia lacului. Le-am spus că lacul nu este al primăriei, este al Apelor Române, dar malurile sunt ale comunei. A rămas să mai discutăm despre oportunităţi", ne-a declarat Maricel Tudose.
Evaluarea ofertei turistice din „delta" Prutului
Sunt intenţii similare şi în Lunca Prutului, unde există şi o zonă de deltă, respectiv parcul natural Lunca Prutului Inferior, cu o suprafaţă de 8.200 ha. Pr