Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) precizeaza, joi, ca permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 isi pastreaza valabilitatea administrativa pana la data expirarii mentionate in acestea, in functie de categoria detinuta.
Intr-un comunicat de presa, se mentioneaza ca aceste documente sunt recunoscute si valabile in tot spatiul european, iar taxa de eliberare, in valoare de 68 de lei, ramane neschimbata.
Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, Dan Mosescu, a declarat, la inceputul lunii ianuarie, ca permisele auto care au fost emise in perioada anterioara si sunt in termenul de valabilitate administrativa nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicarii modificarilor legislative incepand cu data de 19 ianuarie.
"Daca permisul mai este valabil, noi recomandam oamenilor sa nu vina la noi mai devreme de 3-6 luni pana la expirare. Am avut un caz in care permisul expira in 2020 si a venit acum sa il preschimbe", a explicat Mosescu.
Potrivit noii legislatii, pentru reinnoirea permisului de conducere este necesar un nou examen medical.
Noile permise auto vor fi valabile 10 ani de la emitere in cazul soferilor amatori si vor avea o valabilitate de 5 ani pentru soferii profesionisti. Costul unei preschimbari a permisului este de 68 lei.
In cazul in care permisul se pierde sau se fura, autoritatile competente sunt obligate sa elibereze un duplicat care se poate folosi pana la data expirarii, obtinerea unui nou permis nefiind obligatorie.
Sursa: agerpres.ro
Foto: kondordv.xhost.ro Tag-uri: permis, soferi, expirare
Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) precizeaza, joi, ca permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 isi pastreaza valabi