Salariaţii TESA din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti îşi vor pierde locurile de muncă, din ultimele discuţii şi analize de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina reieşind că cele 15 persoane nu-şi pot găsi nicicum locul în noua organigramă.
După ce, în penultima lună a anului 2012, consilierii judeţeni au fost de acord, prin aprobarea unei noi organigrame a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, să promoveze mare parte din personalul TESA pe funcţii superioare, economiştii, contabilii, referenţii şi juristul îşi vor pierde acum locul de muncă. Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina (SJU), care va prelua spitalul din Scorniceşti ca secţie externă, nu a putut găsi o soluţie pentru această categorie de personal, având schema de personal completă.
„Disponibilizarea la TESA este sigură 100%”, a declarat directorul economic al SJU Slatina, Elena Vişan.
Personalul tehnic - administrativ a scăpat însă, fiind în continuare nevoie de aceşti angajaţi, fie la Scorniceşti, fie la Slatina.
Numărul de paturi se înjumătăţeşte, rămâne o singură secţie
Lucrurile în ceea ce priveşte noua organigramă a SJU Slatina, după preluarea spitalului de pneumoftiziologie, au fost în mare măsură tranşate. Deja s-a stabilit că numărul de paturi pentru secţia de pneumologie este 75, maximum pentru o secţie. Spitalul din Scorniceşti a încheiat anul trecut cu 150 de paturi normate, pentru două secţii de pneumologie, în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Săntate fiind cuprinse doar 122. Cele 75 care rămân vor fi toate contractate cu CJAS, a declarat Vişan.
S-a optat ca 50 dintre paturi să fie rezervate cazurilor cronice şi finanţate pe caz, iar 25, pentru acuţi, finanţate în sistem DRG (caz rezolvat).
S-a stabilit de asemenea că, din cei 68 de asistenţi medicali, 26 sau 28 vor rămâne