IAȘI. Peste 7.000 de persoane au participat la evenimentele cultural-artistice organizate de Ateneul Tătăraşi anul trecut. Conducerea instituției de cultură a vrut să ofere comunităţii ieşene activităţi şi manifestări artistice multiple, de o tipologie diversificată, îndeplinind astfel obiectivele fixate în programul cultural propus, şi anume: promovarea valorilor culturale şi socio-educative în rândul comunităţii ieşene, susţinerea tinerelor talente locale şi a artiştilor ieşeni contribuind astfel în mod activ la viaţa culturală ieşeană. Ateneul Tătărași a avut la dispoziție un un buget de 495.64 1lei din care 344.000 lei de la bugetul local şi 151.641 de la venituri proprii.
În anul 2012, Ateneul Tătăraşi a organizat următoarele activităţi 5 premiere de teatru, 40 de reprezentaţii de teatru ale mai multor spectacole, alte 3 spectacole de teatru – susţinute de Anca Sigartău şi trupa IDIOT;11 spectacole de muzică (populară, uşoară, clasică),16 de spectacole de promovare a tinerelor talente susţinute de cluburile Ateneului Tătăraşi (Clubul de dans sportiv “Katiuşa”, Clubul de balet, Ansamblul de dansuri experimentaşe “Coconiţe”, Clubul de teatru, Clubul de Chitară etc.);18 expoziţii de artă (pictură, fotografie, sculptură, afişe, etc.) – susţinute atât de artişti consacraţi (Ioan Măric (Bacău), Ştefan Coman (Chişinău – Republica Moldova), Diana Condurache, Mircea Mihăilescu, Marinela Rusu, Antonela Corban ş.a.
|”Tot în 2012 au mai fost 6 prelegeri în cadrul proiectului Prelegerile Ateneului Tătăraşi,1 premieră film documentar „Calea eroilor – istoria unei capodopere”, regia Horia Muntenuş (Cluj); 4 lansări de carte – dintre care volumele autorilor Florin Gheorghiţă şi graficianul Puiu,5 concursuri pentru copii – dintre care concursuri şah organizate de clubul sportiv Micul şahist, concurs şcolar de interpretare Hora Primăverii, concurs de benzi desenate