Orice persoană trece prin perioade stresante, din cauza deadline-urilor de la serviciu, a tensiunilor din familie sau chiar din cauza problemelor minore de zi cu zi. Deşi stresul te poate motiva să fii productiv, în cantităţi prea mari poate afecta starea de sănătate.
În cazul în care te simţi copleşit de tot ceea ce te înconjoară, este posibil ca nivelul hormonilor de stres din organism să fie prea ridicat. Autoeducarea şi învăţarea semnelor şi simptomelor declanşării stresului sunt primele etape care contribuie la diminuarea efectelor negative pe care stresul le poate avea asupra întregului organism.
Încleştarea muşchilor
În momentele tensionate, musculatura este mai încordată, în special la nivelul maxilarului. Un alt semn care indică faptul că persoana în cauză este stresată este scrâşnitul din dinţi, cunoscut sub numele de bruxism, care apare de cele mai multe ori pe timpul nopţii.
Iritaţiile şi mâncărimile
Stresul cauzează schimbări la nivelul celulelor de imunitate, ceea ce poate duce la apariţia iritaţiilor şi a mâncărimilor la nivelul pielii. Mai mult, stresul poate agrava simptomele psoriazisului, o boală a pielii care determină o creştere exagerată a celulelor pielii.
Spasmele oculare
De cele mai multe ori, spasmele oculare dispar după un somn bun, însă în cazul în care nivelul hormonilor de stres din organism este destul de ridicat, ele pot dura chiar şi trei săptămâni. De asemenea, oboseala şi consumul excesiv de cafea poate duce la apariţia spasmelor oculare.
Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.