Industria de asigurări ar putea creşte anul acesta, dar avansul va fi unul moderat, puţine prognoze indicând un ritm de creştere de două cifre, arată estimările jucătorilor din piaţă.
Efectele crizei financiare care au subţiat puternic volumul subscrierilor asigurătorilor locali şi au determinat scăderi care au sărit de o cifră în ultimii patru ani s-au calmat, lăsând loc de respiro industriei asigurărilor în 2012 şi unei posibile reveniri a ritmului de creştere. Astfel, în următoarele 12 luni ne putem aştepa la un avans al primelor subscrise la nivelul pieţei de 5 până la 10%, cea mai optimistă perspectivă indicând totuşi o creştere de 15%.
Unele companii de asigurări sunt însă mai optimiste în ceea ce priveşte creşterea afacerilor proprii comparativ
cu întreaga piaţă şi şi-au bugetat afaceri mai mari cu două cifre decât în 2012. Industria asigurărilor ajungea la 6,2 miliarde de lei după primele nouă luni de anul trecut, în creştere cu 1,4%.
Structura pieţei nu va cunoaşte modificări semnificative în perioada următoare, iar asigurările de locuinţe, property şi auto vor domina portofoliile companiilor, însă se anticipează şi o uşoară creştere a subscrierilor pe clasa asigurărilor de viaţă, marii jucători anunţându-şi intenţia consolidării poziţilor pe această nişă.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Industria de asigurări ar putea creşte anul acesta, dar avansul va fi unul moderat, puţine prognoze indicând un ritm de creştere de două cifre, arată estimările jucătorilor din piaţă.
Efectele crizei financiare care au subţiat puternic volumul subscrierilor asigurătorilor locali şi au determinat scăderi care au sărit de o cifră în ultimii patru ani s-au calmat, lăsând loc de respiro industriei asigurărilor în 2012 şi unei posibile reveniri a ritmului de creştere. Astfel, în următoarele 12 luni ne putem aştepa la