Ionuţ Rădulescu este un tânăr artist care a decis să facă performanţă în SUA. Visul de a fi ilustrator, un artist de renume, îl urmăreşte din copilărie. Ionuţ şi-a luat destinul în mâini şi a plecat cu bursă să facă masterul în SUA. Artistul spune că nu regretă niciun moment decizia, deoarece în România sistemul cultural pentru design şi ilustraţie este încă în devzoltare, iar în America designul are foarte multe valenţe şi direcţii de aplicare.
De ce pleacă tinerii români în străinătate, dar şi ce înseamnă să îţi atingi visul, aflăm de la Ionuţ Rădulescu, tânărul din Balş, care vrea să cucerească New - York-ul.
Când erai mic desenai cu creta pe asfalt. Cum ai ajuns visual communicator în New York ?
De mic mi-a plăcut să desenez, de când urmăream tot felul de desene animate. Îmi amintesc cu haz de pokemone, digimon pe care îi desenam pe garajul unui vecin. M-au interesat în mod special persoanjele şi caracterul lor. Dincolo de asta, am vrut să merg pe modă şi desenam multe crochiuri în direcţia asta. De aici a pornit şi pasiunea pentru design, când am ajuns să studiez la liceu disciplină asta şi am văzut cu adevărat ce înseamnă.
Te prezinţi visual communicator. Ce faci tu mai exact ?
Tansmit un mesaj, legat de societate, cultură, mediul social. Receptorul interacţionează cu mesajul şi este influenţat. Că e vorba de un poster, de un logo, website, reclamă sau ilustraţie editorială, comunic o idee şi filtrez experienţe din realitate.
Mi-ai spus ca ai vrut să mergi pe design vestimentar, dar acum faci design industrial. De ce ai schimbat domeniul ?
Cred că a venit de la sine, am vrut iniţial design vestimentar, însa designul industrial pare ceva nou, diversificat şi era o curiozitate mai mare. De aici, au urmat cei patru ani de liceu (Liceul de Artă Marin Sorescu - n. red.) de arta unde am studiat diverse aspecte şi am învă