La Sibex, jucătorii au fost din nou activi în prima parte a şedinţei de joi, menţinându-şi atitudinea din sesiunea anterioară. Până la ora 16.15 numărul contractelor încheiate era de circa 800 cu o valoare de 7,71 milioane de lei. Preţurile celor mai lichide derivate se aflau pe plus, cu excepţia cursului euro faţă de leu.
După mai bine de şase ore de tranzacţionare, derivatul pe raportul euro/dolar era cel mai tranzacţionat produs cu 400 de contracte realizate pe scadenţa martie. Pentru aceasta, cotaţia futures de la Sibiu creştea puternic cu aproape 1%, la 1,3191 USD. Direcţia a fost influenţată de evoluţia de pe pieţele externe, unde euro s-a întărit pentru prima dată în trei zile faţă de dolar, după ce Spania a vândut mai mult decât ţinta propusă la prima licitaţie de datorii a anului, fapt care a impulsionat cererea pentru activele din regiune. Moneda unică a atins pe pieţele internaţionale şi maximul de 18 luni faţă de yen.
Conform preşedintelui BCE, Mario Draghi, "economia ar trebui să-şi revină treptat", declaraţie care a ridicat nivelul de optimism privind moneda comună. Pe segmentul derivatelor valutare se tranzacţiona şi cursul euro/leu, estimările pentru moneda unică indicând scăderi faţă de cea naţională.
Pentru contractul DEDJIA_RON, care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones, numărul contractelor încheiate până la ora 16.15 era de 156 pe scadenţa martie 2013. Preţul futures creştea cu 45 de puncte, la 13.370 de puncte. De-a lungul zilei, cotaţia de la Sibex a indicelui a urmat evoluţia de pe piaţa futures din SUA, unde s-au consemnat creşteri. Unul dintre principalele motive ale direcţiei ascendente a preţului futures al Dow Jones de peste ocean a fost creşterea peste estimări a exporturilor din China. Jucătorii aşteptau şi datele privind şomajul, raportul publicat indicând o creştere peste prognoze a numărului de solicitări, la 37