Cu câteva zile înainte de alegerile de la Consiliul Suprem al Magistraturii, Toni Neacşu nu vedea nicio problemă ca forul din care face parte să fie condus de un procur.
În urmă cu doi ani, judecătorii Adrian Toni Neacşu, Horaţiu Dumbravă şi Cristi Dănileţ au intrat ca membri în Consiliul Suprem al Magistraturii formând o echipă, cu un proiect comun de reformare a justiţiei.
Echipa a funcţionat până în urmă cu câteva zile, mai exact până la alegerile pentru conducerea CSM, când judecătorul Cristi Dănileţ a votat pentru alegerea unui procuror în fruntea CSM, care de fapt a şi fost ales preşedinte.
Înainte de aceste alegeri, într-o postare pe Facebook, Adrian Toni Neacşu spunea că legal nu există nicio problemă ca un procuror să conducă CSM.
„Pentru ca exista riscul ca o alta tema sa fie deturnata politic si transformata in prilej de supra-expunere mediatica pentru previzibili "combatanti profesionisti", cred ca trebuiesc facute, in special pentru cei din presa, cateva observatii la rece. In felul acesta ar putea intelege mai bine situatia si ar evita sa relateze de pe un front unde in mod real nu exista nici un foc de arma.1. Sedinta pentru alegerea noului presedinte CSM va avea loc pe 4 ianuarie 2013, mandatul actualei conduceri expirand de drept pe 6 ianuarie. 2. Nu exista vreo interdictie prevazuta in lege cu privire la posibilitatea unui procuror de a fi presedinte al CSM. De asemenea, acest lucru nu ridica probleme de constitutionalitate, iar analiza de acum cateva zile(Iosif Buble) din presa referitoare la faptul ca acest presedinte-procuror ar trebui sa conduca sectia pentru judecatori este pur si simplu o greseala juridica. Pe scurt, un procuror poate dpdv legal sa fie presedinte CSM”, spunea în postarea sa judecătorul focşănean Adrian Toni Neacşu.
Acesta şi-a schimbat complet comportamentul după aflarea rezultatului alegerilor, p