Şoferii care încearcă să-şi cumpere tichete de parcare în fosta Capitală Culturală Europeană pierd în prezent timp şi nervi în faţa aparatelor de tichete de parcare care nu funcţionează aşa cum ar trebui. De cele mai multe ori acestea sunt nefuncţionale, nu citesc biletele de taxare sau nu dau rest.
“Nu se recomandă folosirea aparatelor de taxat existente deoarece acestea dau, de cele mai multe ori, erori. Cauzele acestor erori sunt sensibilitatea lentilelor de citire şi vechimea mare a acestor aparate”, a declarant purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore
Până la găsirea unei soluţii la această problemă, tichetele de parcare pot fi cumpărate de la cele 52 de locaţii partenere (magazine, chioşcuri de ziare) aflate în toate zonele unde există amenajate parcări cu plată, de la sediul primăriei, centrul de Informaţii pentru turişti sau sediul Serviciului Public Parcari Sibiu.
„Vom încerca să facem achiziţia de parcometre, este destul de complicat pentru că nu vrem să cumparăm nişte aparate ieftine, care pe urmă nu funcţionează, ci vrem să avem un concept bine gândit care, nu numai că funcţioneză, dar care să fie şi fiabil. În momentul de faţă, dacă nu ai bani potriviţi şi dacă nu găseşti un sistem care funcţionează nu poţi să-ţi iei tichet. Vreau să avem un sistem care permite mai multe variante de plată, să fie fiabil pe termen lung”, a spus primarul Sibiului, Klaus Iohanis.
În anul 2012 au fost emise peste 4,400 de abonamente de parcare şi au fost vândute peste 260,000 de tichete. În prezent parcările administrate de municipalitate numară 9,856 de locuri.
Şoferii care încearcă să-şi cumpere tichete de parcare în fosta Capitală Culturală Europeană pierd în prezent timp şi nervi în faţa aparatelor de tichete de parcare care nu funcţionează aşa cum ar trebui. De cele mai multe ori acestea sunt nefun