Membrii Comandamentului Judeţean de Iarnă au ieşit la verificări în stradă pentru a vedea dacă firmele care se ocupă de deszăpezire îşi fac treaba sau nu.
"Având în vedere situaţia creată şi deplasarea frontului spre Maramureşul istoric s-a luat decizia verificării de către membrii Comandamentului judeţean de iarnă a modului în care se desfăşoară circulaţia rutieră pe DN18, în Pasul Gutâi, respectiv acţiunea utilajelor de intervenţie. La Tăuţii de Sus erau două utilaje care curăţau carosabilul de zăpadă pe sectorul de la intersecţia cu drumul judeţean spre staţiunile turistice Mogoşa-Şuior-Baia Mare.
La intrarea în oraşul Baia Sprie era trase pe partea dreaptă, în afara părţii carosabile două TIR-uri a căror şoferi montau lanţurile antiderapante. Pe versanţii muntelui cădeau precipitaţii mixte (lapoviţă, dar şi chiciură). Alte două utilaje cu lamă coborau din vârfului Pasului Gutâi şi acţionau pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil. Circulaţia rutieră se desfăşura în condiţii de iarnă. Nu au fost perturbări ale traficului rutier, toate autovehiculele aflate în trafic se putea deplasa fără probleme, inclusiv autovehiculele cu greutate de până la 22 de tone", a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt al CJI.
Acesta a mai adăugat că la această oră pe DN18, în Pasul Gutâi vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub la 100 de metri, pe mai multe tronsoane de drum. Din această cauză Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă.
Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la e