Utilizarea frecventă şi pe intervale mari de timp a dispozitivelor electronice are potenţialul de a duce la afecţiuni cronice ale oamenilor care practică acest stil de viaţă, la locul de muncă şi în timpul liber.
Majoritatea utilizatorilor sunt implicaţi în relaţii stabile cu electronicele de care s-au înconjurat. Calculatorul şi dispozitivele mobile ne-au schimbat modul de viaţă din toate punctele de vedere. Cafeaua băută în faţa laptopului în timp ce citim fluxul de ştiri online dimineaţa este doar unul dintre tabieturile preferate de utilizatori. Gadgeturile ne ucid în tot acest timp, în cel mai plăcut şi sistematic mod cu putinţă, chiar prin accesibilitatea pe care le-am asigurat-o.
Ne distrug nu doar viaţa socială, ci atentează şi la sănătatea noastră fizică şi mentală. Cu atât mai agresiv cu cât le folosim mai mult. Indiferent dacă sunt pasionaţi de computere sau nevoiţi să folosească dispozitivele inteligente în cele mai diverse scopuri, utilizatorii petrec cel puţin câteva ore în faţa lor în fiecare zi.
Tot mai puţine locuri de muncă nu mai implică folosirea computerului, iar pentru studiu acesta s-a instaurat demult pe podium ca resursă principală. Mai mult, odată treaba terminată, tot la gadgeturi apelăm şi pentru divertisment. Facebook este în sine un „job“ full-time, deşi lipsit de recompense materiale. Viaţa socială virtuală prin actualizarea statusurilor este foarte activă şi are program de funcţionare nonstop. Acestea sunt circumstanţele tentativei de crimă din partea computerului.
Verdict: crimă
Practicat perfect voluntar şi într-un ritm entuziast în defavoarea altor activităţi puţin interesante, cum ar fi somnul, acest stil de viaţă constituie scena unei crime, cu cele mai diverse motive. Nu este nevoie de autoritatea în materie a Agathei Christie pentru a identifica elementele crimei: „armele“ sunt la tot pasul, legale