Se mențin în formă prin mișcare, dar nu făcută oricum, și cu anumite alimente. Pentru unii, carnea de porc sau vită nu există în dietă. Sursa: VLAD STĂNESCU
Zicala „Faci ce zice popa, nu ce face popa” nu pare a fi valabila și la medicii a căror preocupare exclusivă este alimentația. Prof. dr. Mencinicopschi, prof. dr. Nicolae Hâncu, președintele Federației Române de Diabet și nutriționistul Corina Zugravu fac publice soluțiile pe care le aplică zi de zi pentru a-și păstra sănătatea la cote maxime.
PROF. DR. Nicolae Hâncu:
„Întotdeuana urmez eu însumi sfaturile pe care le dau. Sportul ocupă un loc important în viața mea. Am făcut sport de performanță până la 27 de ani, după ce m-am lăsat am continuat să fac sport. Pe la 40 de ani m-am apucat de jogging şi alergem zilnic între 3 şi 5 km, după care am înlocuit alergatul cu mersul pe jos în ritm alert, aproape zilnic, şi cu înotul, de câteva ori pe săptămână. În plus, nu există dimineaţă în care să nu fac gimanstică acasă (streching 10-15 min, câteodată, fac şi execiţii cu haltere uşoare)”.
PROF. DR. Gheorghe Mencinicopschi:
„Sunt omnivor şi întotdeauna ascult de corpul meu şi de nevoile sale. Nu pot să spun că am vreun secret anume, ţin cont de nişte lucruri simple, de bun simţ. Pentru mine este foarte importantă odihna. Întotdeauna dorm 7-8 ore. Seara, nu mă culc mai târziu de 10-11. Am o alimentație diversificată și echilibrată. Gătesc destul de des şi evit să folosesc prăjirea, dar dacă se mai întâmplă uneori, folosesc doar grăsimi care rezistă la temperaturile de prăjire”.
Dr. Corina Zugravu:
Secretele mele, dacă se pot numi aşa, sunt două. Întâi că mă cântăresc de ani de zile cam o dată pe săptămână şi de îndată ce văd că o iau în sus, tai din calorii. Celălalt secret este că fac foarte multă mişcare, fie iarnă, fie vară. Nu în sensul că mă duc la sală, sau ceva...ci în sensul că