România trebuie să se prezinte pe scena internaţională ca un actor economic credibil. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PDL, Andreea Paul. Ea critică "şmecheriile" Guvernului Ponta, care ar fi făcut numiri politice la multe companii de stat.
Andreea Paul se arată convinsă că "un nou acord cu Fondul nu face altceva decât să ofere credibilitate României în faţa investitorilor terţi, cum că noi într-adevăr ne respectăm obligaţiile dintr-un nou acord de tip preventiv, care nu presupune să ne împrumutăm efectiv cu bani, ci că ne continuăm reformele pe care le negociem împreună cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Comisia Europeană. Nu mai merge cu şmecherii de genul: dacă nu se respectă o anumită obligaţie a României, atunci Fondul Monetar Internaţional nu ne mai oferă tranşa de bani, pentru că acordul preventiv nu mai presupune alocarea efectivă de bani. Aşadar, România trebuie să se prezinte pe scena internaţională ca un actor economic credibil". Numiri politice la companiile de stat?
Vicepreşedintele PDL acuză "numirile politice" de la "multe" companii de stat. "Noi aveam obligaţia de a privatiza managementul la cel puţin 57 de companii de stat. S-a întâmplat doar la patru. Ţintele pe care Guvernul PDL le-a negociat cu Fondul Monetar Internaţional la începutul anului 2012 au fost rectificate, amânate de Guvernul Ponta şi totuşi în continuare neîndeplinite. Mai mult decât atât, s-au făcut nominalizări politice în funcţii de directori generali sau de directori comerciali la multe companii de stat. Preşedintele de la Tineretul Social Democrat din Constanţa a fost numit la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, un penelist a fost numit director general interimar la SC Conpet, un pesedist din Gorj la CE Oltenia, un pesedist la Romgaz, un penelist la Oil Terminal, ca director general, un uselist la Electrica Distribuţie Munteni